Gaziantep'teki Asırlık Vakıflardan İhtiyaç Sahiplerine Kurban Bağışı

Gaziantep'teki Asırlık Vakıflar, kurban bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine kurban bağışında bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 16:56

Gaziantep'teki Asırlık Vakıflar, Bölge Müdürlüğü tarafından temsilen yönetilen, hicri takvime göre 1322 yılında Gaziantep'te kurulan Mülhak Eşşeyh Mehmet Münip Efendi Bin Feyzullah Vakfı ve hicri takvime göre 1299 yılında Gaziantep'te kurulan Mülhak Bazzade Afife Hatun Binti Hamdi Efendi Vakfı, vakfiyelerinde belirtilen hayır şartlarını bu yıl da büyük bir titizlikle yerine getirdi.

Mülhak Eşşeyh Mehmet Münip Efendi Bin Feyzullah Vakfı'nın vakfiyesinde yer alan hayır şartına göre, her yıl Kurban Bayramı arefesinde iki baş koyun kesilerek fakirlere dağıtılmaktadır. Aynı şekilde, Mülhak Bazzade Afife Hatun Binti Hamdi Efendi Vakfı'nın vakfiyesinde ise her sene arefe gününde kurban kesilerek fakirlere dağıtılması öngörüldü.

Bu yıl da, vakıfların bu hayır şartları gereğince kesilen kurbanlar, Kurban Bayramı öncesi arefe gününde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Her iki vakfın asırlık geleneğini devam ettirerek gerçekleştirdiği bu hayır faaliyetleri, bayramın neşesi ve dayanışma ruhunun Gaziantep'te bir kez daha yaşanmasını sağladı.

Vakıflar tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Toplumumuzda yardımlaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren bu anlamlı bağışlar ile ihtiyaç sahibi ailelerin bayram coşkusuna ortak olmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bayramların barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğiyle, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun" denildi.