Mehmet Tahmazoğlu GAZETE27’YE konuştu! Pahalılıkla savaşacağım

Beton, kurbanlık ve baklava fiyatlarına karşı savaş açan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bayram sonrası pahalılıkla mücadele anlamında önemli hazırlıkları olduğunu söyledi. Et satış mağazası kuracağını, lahmacun satacağını ve fıstık işine gireceklerini belirten Tahmazoğlu, “Gaziantep’in pahalı algısını bitereceğim” dedi. Tahmazoğlu, daha büyük sürprizini ise bayram sonrası kamuoyuna açıklayacağını belirtti. Tahmazoğlu bu arada önemli bir çalışma yaparak Şahinbey Belediyesi sosyal marketten aktif faydalanan 7 bin aileye bayram öncesi 5 bin TL nakdi yardım yapıldığını da vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 21:01

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi Aslı Aslan Emektar, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, Gazete ortaklarından Mehmet Demir, Ökkeş Özekşi, ve kızı Leyla Özekşi, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ziyaret etti, hem hayırlı olsun temennisinde bulundu, hem de kent üzerine görüş alışverişi yaptı. Ziyarette konuşan Tahmazoğlu, özellikle pahalılık ve fahiş fiyatlar üzerine önemli açıklamalar yaptı.

PAHALILIKLA MÜCADELEYE DEVAM

Gaziantep’in pahalı bir kent olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, “Özellikle gıda sektöründe inanılmaz kazançlar elde eden ama, Gaziantep’in sosyo - kültürel hayatına hiç bir faydası olmayan insanlar, bizim bu mücadelemizden çok rahatsızlar. Biz, halkımızın zor hayat koşullarında her şeyi en ucuza yemeleri ve almaları için uğraşıyoruz. Beton fiyatları ile başladık, inşaat maliyetlerini düşürüyoruz. Ardından kurbanlık fiyatlarını düşürdük. 250 TL’den 180 TL’ye kadar fiyatlar düştü. Baklava ve fıstık fiyatları da düşmeye başladı. 950 TL’den 600 TL’ye baklava satan işletmelerimiz var. Aynı şekilde 650 TL’den 450 TL’ye fıstık fiyatlarını düşüren işletmeler var” dedi.

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK

Sektör temsilcileri ile yaptıkları görüşmede, bayram sonrası daha büyük indirimler göreceklerini belirten Tahmazoğlu, “Bayram üstü olduğu için, özellikle bir çok baklavacı fiyatını düşürmüyor. Ama, bizimle irtibata geçip bayramdan sonra fiyatını düşüreceklerini söyleyen baklavacılar var. Biz, Gaziantep’in ünlü baklavacılarının da bu çağrımıza duyarsız kalmayıp fiyatlarını düşürmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

BAYRAM SONRASI ET VE FISTIK

Bayramdan sonra fahiş fiyatla mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Tahmazoğlu, “”Et fiyatlarını düşüreceğiz. Et market açacağım. Bir taneyle başlayacağız sonra birkaç noktaya açacağız. İlk merkez Düztepe’ye olacak. Fiyatlar en az 300 lira düşecek. Et fiyatlarının ardından sıranın yeme içme sektörüne gelecek, Lokantalara sıra gelecek. Bu işin kaymağını 3-5 tane adam yiyor. Restaurant açacağım, Millet Kütüphanesi’nin orada lahmacun satacağım. Türkiye’nin en iyi ve en ucuz lahmacununu yapacağız. 30-35 liraya biz en iyi lahmacunu verebiliriz” şeklinde konuştu.

ASIL SÜRPRİZ

Tahmazoğlu, Kurban Bayramı’nın ardından Gaziantep kamuoyuna çok daha büyük sürprizi olduğuna dikkati çekerek, “Şimdi açıklamak istiyorum. Bayramdan sonra öyle bir sürprizim var ki, herkes duyunca çok şaşıracak. Şunun sözünü veriyorum. Gaziantep’in pahalı kent algısını ben yıkacağım. Bunu başaracağım” dedi. Ayhan Duman