Av. Deniz Can Akpek Gaziantep Barosu adayı oldu

Bağımsız aday Av. Deniz Can Akpek 19-20 Ekim tarihinde Gaziantep Barosu Konferans Salonunda saat 9:00- 17:00 arasında yapılacak olan; Gaziantep Barosu 47. Olağan Genel Kurulu'nda, Disiplin Kurulu Üyeliğine Bağımsız olarak aday olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
Av. Deniz Can Akpek Gaziantep Barosu adayı oldu

Kendimden biraz bahsedeyim.

Ben 1993 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Nizip'te tamamlayıp, 2016 yılında Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldum. 2016 yılından bu yana bilfiil Gaziantep Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık görevini ifa ediyorum. Bu süre zarfında barodaki hemen hemen hepsinde yer almak üzere; merkez, komisyon ve kulüp çalışmalarında görev aldım ve bunun yanında başta Gaziantep olmak üzere Türkiye genelinde çeşitli dernek ve vakıf çalışmalarında yer alarak çalışmalar yürüttüm.

Neden aday oldum?

Baromuzun seçimlerinde Disiplin Kurulu'na Bağımsız Aday olmamın nedeni; baronun içerisinde yer alan bir avukat olarak sorunların çözümü için çabalayan bir avukat oldum. Bu mücadelemin bana gösterdiği, sorunların çözümü için daha fazlasını yapmamın gerektiği konusu oldu. Ben de baroda yer alarak meslektaşlarımın sorunlarına çözüm üretmek oldu. Bunu disiplin kurulundan aday olarak mı yapacaksın diyenlere de; Baromuzun her bir kademesi, bir çözüm mekanizmasıdır. Çözüm üretmek istersen her alanda çabalayıp mücadeleni gösterebilirsin. 

Baroda bu alanda ne yapacağım?

Baromuzun disiplin kurulu alanında sıkıntı var demek doğru olmaz. Meslektaşlarımızın hepsi; kanunlar ve mesleki etik kurallarına dikkat ederek mesleklerini icra etmektedir. Bu alanda meslektaşlarımızın başlarına gelen olumsuz anlamdaki işlemlerde daha dikkatli ve titizlikle inceleme yaparak meslektaşlarımızın mesleklerini yaparken kendilerini güvende hissetmesine yardımcı olmak ve meslek örgütlerinin her daim arkalarında olduklarını bilmelerine katkı sunmak için elimden geleni yapacağım.

Ne gibi projelerim var?

Baromuzun genelini kapsayan alanlarda projelerim elbette var. Özellikle barodaki meslektaşlarımıza ek gelir getiren ya da giderlerini azaltacak tarza projelerden bahsediyorum. Özellikle Cmk robot sistemi ile ilgili şartların asgari seviyeye gelmesi adına çalışmalarım olacak. Tabi bunu tek başıma değil, baro yönetimi ve her bir meslektaşımla yapacağım. Meslektaşlarım şunu asla unutmasınlar;
Her bir Avukat,
Baro demek..
Her avukat arkadaşımız baromuzu temsil ediyor ve baronun içerisinde demektir. 
Biz birlik içerisinde olduğumuz takdirde, sorunların üstesinden elbette ki geleceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.