Depremzede Belgin Selvi yaşam mücadelesi veriyor

Adıyaman’da 6 Şubat depreminde 5 gün göçük altına kalan, iki bacağını ve bir kolunu kaybeden depremzede Belgin Selvi, yeniden yürüyebilmenin hayalini kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
Depremzede Belgin Selvi yaşam mücadelesi veriyor

ENKAZ ALDINDAN ÇIKTI, ŞİMDİ YÜRÜMEK İSTİYOR!

Adıyaman’da 6 Şubat depreminde 5 gün göçük altına kalan, iki bacağını ve bir kolunu kaybeden depremzede Belgin Selvi, yeniden yürüyebilmenin hayalini kuruyor. Aylarca çeşitli sağlık kuruluşunda tedavi gören Selvi’nin ihtiyaç duyduğu özel protezin maliyeti 190 bin Euro. Aile, şimdiye kadar 40 bin Euro toplarken, kalan 150 bin Euro içinse hayırseverlerden destek bekliyorlar. 

ENKAZ ALTINDAN MUCİZE ESERİ KURTULMUŞTU

Adıyaman’da yaşayan 48 yaşındaki Belgin Selvi, asrın felaketi olarak hafızalara kazınan 6 Şubat depremine 5 katlı binanın 4. Katında yakalandı. 5 gün enkaz altında kalan Selvi’ye tam 5 gün sonra ulaşıldı. Ayak ve kollarından ağır yaralı olan Selvi, ambulans ile Adıyaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar Selvi’nin iki ayak ve sol kolunu Ampütasyon operasyonu ile alarak yaşama tutunmasını sapladılar. Daha sonra İstanbul ve İzmir’e sevk edilen Selvi’ye kozmetik protez takılamadı. Doktorlar aileye, yurt dışından getirilecek özel protezlerle Selvi’nin elini ve kolunu kullanabileceğini söylediler. 

İKİ AYAĞINI VE SOL KOLUNU KULLANMIYOR

Protez taktırmak için gittiği her yerde çözüm bulmayan ve yatağa bağlı olarak yaşayan Belgin Selvi, Manisa’da bulunan kızınin yanına yerleşti. Tüm ihtiyaçlarını kardeşi yardımıyla gideren Selvi’nin tekrar ayaklarını ve kolunu kullanabilmesi için yakınları çözüm aramaya başladılar.  Aile Hollanda ve Almanya’da bulunan özel protezi alabilmek için kampanya başlattı. 190 bin Euro olan özel protez için şu ana kadar 40 bin Euro toplanırken, kalan kısım içinse hayırseverlerin desteği bekleniyor. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir yatağa bağlı olarak yaşayan Selvi’nin tek hayali protezlerine kavuşmak ve tekrar hayata bağlanmak. 

‘’HAYIRSEVERLERE SESLENDİ’’

Adıyaman’da 6 Şubat depremiyle bütün hayatı değişen Belgin Selvi, ‘’Yaşadıklarım bir kabus gibi gözümün önünden gitmiyor. Defalarca operasyon geçirdim. Çok acılar yaşadım. Şimdi ise yatağa bağlı yaşıyorum. Bu süreçte ailem ve yakınlarımdan çok destek gördüm. Hepsine teşekkür ediyorum. Doktorlar iki bacagım ve sol kolum alındığı için kozmetik protez takamadılar. Özel protez alacak maddi durumumuz yok. Bu nedenle yardımseverlerden destek bekliyorum. Tek hayalim protezlere kavuşmak ve kendi ihtiyaçlarımı kendim üstlenerek aileme yük olmamak.’’ diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.