Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu, önemli bir misyon üstlendi

Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Sidal Öztürkmen, komisyonun görevlerini, yaptıklarını ve yapmak istediklerini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziantep Barosu Kadın Hakları Komisyonu, önemli bir misyon üstlendi

Gazıantep Barosu Kadın Hakları Merkezı Başkanı Av.Sıdal Öztürkmen, Uluslararası Gazeteciler Cemıyeti Gaziantep Temsilcisi Aslı Emektar ile bir araya gelerek, Kadın Hakları Merkezi ve  09.03.2024 tarihinde Gazıantep Barosu hizmet binasında hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi'nin yapısı, çalışma usullerı hakkında bilgi verdı.


Kadın Hakları  bakımından, Gazıantep Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Kadın  Danışma Merkezi'nin yapısı ve çalışma usulü nedir?

Komisyon Başkanı Av. Sıdal Öztürkmen, öncelıkle merkezde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadının adalete erişiminin kolaylaştırılması noktasında hukuki danışmanlık, destek ve yönlendirmelerin yapıldığını, bu kapsamda Kadın Danışma Merkezinde bugüne kadar yaklaşık 400 kadına danışmanlık hızmeti verildiğini, gereklilik halinde maddi gücü bulunmayan vatandaşların Gazıantep Barosu bünyesinde bulunan Adli Yardım Bürosuna yönlendirilerek ücretsiz Avukat taleplerıne yönelik başvurularının alındığını ifade etti. Ayrıca Öztürkmen, başvuru yapan vatandaşların  gerektiğinde ihtiyaçlarına göre karakollara, Aile Mahkemelerjne, Şönime yönelendirilerek mağduriyetlerinin giderilmeye çalışıldığı belirtti.

Gazıantep Barosu Kadın Hakları Merkezinde Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi noktasında başka hangi çalışmalar yapılıyor?

Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Sidal Öztürkmen, kadına yöneluk şiddetin önlenmesi, farkındalığın arttırılması noktasında Gaziantep Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, bilinçlendirme faaliyetleri olarak eğitimin çok önemli olduğunu bu kapsamda 6284 sayılı Kanun ve uygulamalarına yönelik vatandaşlarımıza, stajyer meslektaşlarımıza ve de talep halinde pek çok kurum personeline yönelik  eğitimler de verdiklerini kaydetti. 
Öztürkmen, Kadın Hakları Merkezince kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bilinçlendirilme çalışmaları ile adalete erişim noktasında katkı sunmaya devam edeceklerini, zira kendi varlığının gücünün farkında olan ayakları üzerinde durabilen kadınların, birey olarak güçlenecekleri gibi, güçlü kendi kendine yetebilen öz saygısı yüksek bireylerin yetişmesinde de katkısının  büyük olacağına ınandıklarını kaydetti.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.