Gaziler Diyarı'ndan Şehitler Diyarı'na Şahinbey'de Çanakkale coşkusu

Şahinbey Belediyesince yaklaşık 10 yıl önce hayata geçirilen "Gaziler Diyarı'ndan Şehitler Diyarı"na projesi kapsamında 200 bin kişi, Gaziantep'ten Çanakkale'ye götürülerek şehitlik ziyaretleri gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziler Diyarı'ndan Şehitler Diyarı'na Şahinbey'de Çanakkale coşkusu

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun Çanakkale’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesinde Çanakkale’ye gidecek öğrenci kafilesi bilgilendirildi. Bilgilendirme toplantısı coşkulu bir şekilde yapılırken toplantıya Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı ve MKYK üyesi Orhan Kızılaslan ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. 
 
ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK COŞKUSU
Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesiyle 180.017 öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüştü. Projeyi devam ettiren Şahinbey Belediyesi bu yılda, 38.311 öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürecek. Proje kapsamında Çanakkale’ye gidecek olan öğrenciler Belediyenin Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı ile bilgilendirdi. 


TAHMAZOĞLU'DAN BÜYÜK JEST
Bilgilendirme toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her zaman gençlerin yanında olduğunu belirterek, "Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına projemiz kapsamında bugüne kadar 180.000’den fazla gencimizi Türkiye’de bir ilk olarak uçakla Gaziantep’ten Çanakkale’ye şehitlerimizi ziyaret ettiriyoruz. Bu yılda gidecek olan öğrenci kardeşlerimiz ile ilk bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Bu yıl toplamda 38.311 gencimizi ecdat ile bir araya getireceğiz” dedi.

KIZILASLAN : ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Çanakkale gezisi için düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı ve MKYK üyesi Orhan Kızılaslan, “Gaziler Diyar’ından Şehitler Diyar’ına” projesi kapsamında gençlerle bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Gençlerimiz çok özel bir ilin ve ilçenin gençleri olduğunun farkındalar. Çünkü yapılan bu proje ve bu birliktelik sadece Şahinbey’de var. Sadece Şahinbey Belediyesi özel uçakla yüzbinlerce genci uçakla Çanakkale’ye götürüyor. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nu tebrik ediyorum. Çok önemli bir işin altına imza attı. Gençlerimiz en azından tarihimizi yaşayarak yerinde görerek öğreniyor" dedi. 
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.