Kent Konyesi Engelli meclisinde Erdal dönemi

Kent konseyi engelli meclis başkanlığına Türkiye Beyazay Gaziantep Şube Başkanı Çağlayan Erdal seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
Kent Konyesi Engelli meclisinde Erdal dönemi

Gaziantep Kent Konseyi 6. Dönem engelli meclisi seçimli olağan genel kurul toplantısı 28.09.2024 tarihinde Gaziantep Kent Konseyi genel Sekreteri Aybüken YILDIRIM başkanlığında yapıldı.Yapılan genel kurulda kent konseyi engelli meclis başkanlığına Türkiye Beyazay Gaziantep Şube Başkanı Çağlayan Erdal seçildi. 5 adayın yarıştığı genel kurulda Erdal, oy çokluğa ile  6. dönem kent konseyi engelli meclis başkanı olarak seçildi. 
Türkiye Beyazay Gaziantep Şube Başkanı ve Kent konseyi Engelli Meclis 6. dönem başkanı Çağlayan Erdal, genel kurul sonrasında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Birbirimizden öğreneceğimiz çok şeyler var. Birlikte bütün sorunları çözmek için hiç bir ayrım yapmadan, bütün STK'lara eşit bir şekilde yaklaşmak zorundayız. Gideceğimiz çok yol var. Bu yolda tüm STK'ların fikirleri projeleri bizler için çok önemlidir. Biz üstümüze düşenin daha fazlasını yapmalıyız. Kent Konseyleri Engelli Meclislerinin Yönetmelikleri, Çalışma Prensipleri ve Uygulamaları, Kent Konseyi Birliğinin Engelli Meclisleri İle gelecekte gluşturulacak Engelsiz Şehirler Stratejileri ile ilgili olarak raporlar hazırlanmalı. Hazırlanan sonuç bildirgesi ve raporlar ayata geçirilmelidir. Erişebilirlik çok önemlidir. 
Tüm kamuda erişebilirlilik belgesi alma zorunlu hale getirilip daha sonra özel işletmeleri belgelendirmek gerekmektedir. 2024/2029 6. Dönem Gaziantep Kent konseyi Engelli Meclisi Başkanlığı görevini bana layık gören tüm değerli delegelere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.