ALTIN KÖK (HAFIZA OTU ) MUCİZESİ

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 12:29

Altın kök zorlu coğrafya koşullarında nadir yetişen bir bitkidir. Rusya’da, Beyaz Deniz kıyılarında ve Uzak Doğu'nun erişilemeyen bölgelerinde yetişir. Bitki koruma altına alınarak kırmızı kitaba eklenmiştir. Devlet kontrolü ile bu bitkinin toplanmasına sadece Altay bölgesinde izin verilmektedir. Altın kökün çok eski zamanlarda Altay şamanları tarafından şifa amaçlı kullanıldığına ve bunu bir sır olarak sakladıklarına inanılıyor.

Altın kök geçmişten günümüze kadar hafıza arttırıcı bir takviye olarak kullanılmıştır. Hatta hafıza üzerindeki büyük etkisinden dolayı halk arasında hafıza otu olarak tabilinmektedir. Hafıza arttırıcı özelliğinin yanında vücudun fiziksel ve zihinsel performansını da ciddi oranda arttırmaktadır. Hatta ağır işte çalışanların, aktif olarak ders çalışan öğrencilerin ve dikkat isteyen bir işte çalışan insanların mutlaka hayatında olması gereken bir bitkidir.

Altın kökü toplamda 140 çeşitten fazla aktif madde içerir.

Altın kök, tüm dünyada sinir sistemini uyarıcı, doğal ve güvenli bir enerji içeceği olarak biliniyor. Ölçülü kullanıldığında vücuda zararı olmaz, aksine vücudun gücünü geri kazandırır.

Diğer tıbbi etkiler:

Altın kök iltihabı hafifletir, çeşitli kökenlerden gut ve artrite yardımcı olur;

Kalbi uyarır, kan damarlarını korur;

Kanser hücrelerinin aktivitesini baskılar;

İç yaralar da dahil olmak üzere yaraların iyileşmesini hızlandırır;

Toksinleri vücuttan uzaklaştırır;

Patojenik mikroorganizmaların (virüsler, mantarlar ve bakteriler) etkisini bastırır;

Kronik yorgunluk sendromuna yardımcı olur;

Sinir sistemini korur;

Bilişsel işlevleri uyarır;

Kalp krizi riskini azaltır;

Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermede ve diyetle beslenmede yardımcı olarak kullanılır. Bitkinin zengin bileşimi, vitamin ve mikro element eksikliğini telafi etmenizi sağlar.

KADINLAR İÇİN;

Jinekolojik hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Yumurtlamayı ve yumurta kalitesini arttırır. Altın kökdüzensiz adet döngüsü ve menopoz için kullanılır. Aktif bileşikler göğüs tümörlerinin gelişme riskini azaltır.

ERKEKLER İÇİN;

Anti-inflamatuar etkisinin yanı sıra anti-kanser özellikleri de prostat hastalıklarının önlenmesinde ve tedavisinde faydalı olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.