KOZMETİK VE SAĞLIĞIN GİZLİ KALMIŞ SIRRI

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2024 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:30

Deniz cehri (deniz topalağı, deniz iğdesi) dünyada geleneksel tıp ve fitoterapi (bitkisel ilaçlar) konusunda dünyanın en önde gelen ülkesi olan Çin ve Orta Asya tıbbında yaklaşık 12. Yüzyıldan itibaren aktif olarak kullanılmaktadır. Deniz cehri mucizesinin etkileri sağlık ve kozmetik alanında ispatlanmıştır.
Deniz cehri A, E, C, K, B1 ve B12 vitaminlerini içermektedir. Aynı miktarda portakaldan 12 kat daha fazla C vitamini içerir. Aynı zamanda OMEGA – 3, OMEGA- 6, OMEGA- 7 ve OMEGA- 9 esansiyel yağlarını içermektedir.
Omega- 3’ün kalp rahatsızlıkları üzerindeki olumlu etkileri,
Omega-6'nın beyin sağlığı ve egzama üzerindeki etkileri,
Omega -7’nin ise kalp ile ilgili faydalarının yanı sıra cilt sağlığında; cilt lekelerini giderir, hasarlı deriyi çok hızlı onarıp cilde canlılık katar. Aynı zamanda yaşlanmayı önleyerek gözenekleri sıkılaştırır. Cilt tonu dengesini sağlar, kuru deride veya mukoza üzerindeki herhangi bir hasarı onarıcı ve nemlendirici etkileri de laboratuvar testi ve insanlar üzerindeki deneylerle de ispatlanmıştır.
A vitamini vücudun sorunsuz çalışması için gereklidir. Görme, büyüme, üreme, embriyo gelişmesi, kan yapımı, bağışıklık sistemi ve doku hücre büyümesi için gereklidir.
C vitamini kolajen üretimi aktifleştirici etkisiyle birlikte yaraları iyileştirmeye, dişleri, cildi ve kıkırdağı onarmaya ve korumaya yardımcı olur.
E vitamini bağışıklık fonksiyonunu güçlendirir, kalp arterlerinde pıhtı oluşumunu önler. Yeterli miktarda alındığında vücuttaki enfeksiyonu da temizler.
B12 vücudun kan ve sinir hücrelerini sağlıklı tutar, kemik yanı sıra saç, cilt ve tırnak sağlığını destekler.
SONUÇ OLARAK
Deniz cehri yağı vücudu kalp, karaciğer rahatsızlıklarının koruyarak vücudun antioksidan seviyesini artırıp zinde kalmak, daha parlak, daha ışıltılı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için Deniz cehri tek başına bile yeterli olabilen mükemmel bir bitkidir. Ciltte leke oluşumunu engelleyerek var olan güneş lekeleri dahil bütün lekeleri giderir. Cildi onarıp cilt tonu dengesizliğini gidererek bariyer kremlerinin geleceği olarak görülüyor. Ayrıca kuru saçlara canlılık katarak, saç köklerini ve derisini besler. Ağız kuruluğu, göz kuruluğu ve vajinal kuruluğun yanında vücudun herhangi bir bölgesindeki kuruluk için mükemmel bir seçenektir.
Son olarak metabolizmayı hızlandırmasından dolayı zayıflama için egzersizle birlikte sabahları suyun içerisine 10-15 damla ekleyerek günlük diyetinize de ekleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.